Tefal Minicompact

Minicompact Jednoduché odkladanie s patentovaným ultra kompaktným skladovaním
  • Dodáva sa s prispôsobenou kapacitou až pre 2 osoby.
  • Ultra kompaktné a praktické misky na jednoduché uskladnenie.

Mini Compact, plnou parou vpred!

Dôkladne sa zahľaďte na Mini Compact – kompaktný parný hrniec, ktorý prípravu jedál mení na zábavu. Jeho misky sa dajú ukladať dnom nahor na základňu, čím je zabezpečené jeho jednoduché uskladnenie v priestoroch kuchyne. Na nič nemusíte dohliadať, varenie sa zastaví po spotrebovaní vody.

Malý zvonka, no úžasný na varenie! 
  • Prispôsobiteľná kapacita na mieru vašich potrieb: až 6,5 l pri použití 3 misiek alebo až 4,3 l s 2 miskami.
  • Aquatimer: inteligentná funkcia, ktorá reguluje hladinu vody a zabraňuje plytvaniu. Každá prísada si vyžaduje špecifické množstvo vody, aby ste zakaždým dosiahli požadovaný výsledok.








Základné fakty
  • Jednoduché odkladanie

  • Patentovaný odkladací systém Ultracompact

  • Priezor hladiny vody

  • 4 misky

  • 1 alebo 2 osoby

Funkcie – Porovnanie
Objem 6,5 l  
10 L  
10,3 l  
Časovač (varenie vody) Aquatimer  
Digitálny  
Digitálny  
Ľahké uskladnenie    
   
   
Počet misiek 3  
3  
3  
Ukazovateľ hladiny vody    
   
   
Funkcia Keep warm (udržanie teploty) NO  
AUTOMATICKÝ  
AUTOMATICKÝ  
Môže sa umývať v umývačke riadu    
   
   
Farby Biela  
Čierna  
Kovová, čierna a zelená  

Najčastejšie otázky
Samozrejme, jedlo si môžete aj zohrievať. Nastavte časovač na približne 10 minút (v závislosti od druhu potravín) a dbajte na to, aby bol v nádrži dostatok vody.
Ako mám zabrániť tvorbe farebných škvŕn na zbernej nádobe na šťavu?
Ako dlho sa má variť jedlo v parnom hrnci?
Odporúčame vám, aby ste najväčšie kúsky potravín, ktoré si vyžadujú najdlhší čas varenia, dali do najnižšieho košíka.
Konzistencia jednotlivých prísad je veľmi hustá a čas varenia týchto prísad je odlišný: skúste predĺžiť čas varenia. Varí sa spolu príliš veľa prísad: najväčšie prísady a prísady s dlhším časom varenia dajte do spodnej nádoby. Pokúste sa neprepĺňať parné nádoby. Odstráňte zo spotrebiča vodný kameň. Prísady nakrájajte na malé kúsky.
Môžem na jedlo ešte použiť soľ/korenie?
Je počas prípravy jedla v parnom hrnci nutné zdržiavať sa v kuchyni?
Všetka šťava z jedla pripravovaného v pare sa zhromažďuje v zbernej nádobe na šťavu. Táto šťava sa dá použiť ako základná prísada do vývarov a omáčok.
Ak sa čas varenia potravín v každej z nádob líši, začnite variť potraviny, ktoré si vyžadujú najdlhší čas, v spodnej nádobe a potom v priebehu varenia pridajte vrchné nádoby na dokončenie cyklu varenia.
Všetka mrazená zelenina sa dá zo zmrazeného stavu uvariť v pare.
Na prípravu v parnom hrnci odporúčame len predvarené alebo konzervované strukoviny a bôby. Musia sa scediť a opláchnuť a potom sa vložia do košíka parného hrnca. Nie je potrebné ich najprv namáčať ani variť.
Áno, môžete ho uvariť v pare v parnom hrnci.  Jeho príprava trvá rovnaký čas ako pri varení v pare/na miernom ohni v hrnci. Je potrebné len neustále kontrolovať hladinu vody a dolievať ju.
Áno – ak majú vaše parné košíky odnímateľné dná, potom môžete z 2. a 3. košíka vybrať dno a umiestniť celé malé kurča do spodného parného košíka na varenie v pare.
Áno, ak chcete mäsu, kurčaťu či rybe dodať lahodnú, šťavnatú chuť, môžete ich marinovať niekoľko hodín pred ich varením v pare.
Pri receptoch s dlhým časom varenia bude potrebné, aby ste v priebehu varenia dopĺňali vodu v nádržke. Ak chcete doplniť vodu v nádržke, mali by ste na zdvihnutie pokrievky a parného koša použiť kuchynské rukavice. Opatrne ju nadvihnite a vyprázdnite vodu, ktorá sa nazbierala v zbernej nádobe na šťavu, potom doplňte nádržku na vodu studenou neupravenou vodou z vodovodu.
Čas varenia bude rovnaký, či už použijete jednu vrstvu, alebo dve. Uistite sa, že nie je v prvej vrstve príliš vedľa jedla, aby sa para dostala aj do druhej vrstvy.
Vajcia vložte do naparovacieho košíka. Doba varenia je 12 minút v prípade 6 vajíčok varených natvrdo, 8 minút v prípade 6 vajíčok varených namäkko.
S horúcimi miskami a pohármi počas varenia nemanipulujte a nedotýkajte sa spotrebiča, pokiaľ uvoľňuje paru. Pred manipuláciou ho vždy vypnite.
Spotrebič nepremiestňujte, ak obsahuje horúce tekutiny alebo jedlo.
Po varení použite na manipuláciu s miskami a pohármi vždy ochranné rukavice.
Skúste priamo do jedla pridať čerstvé bylinky, citrón, cesnak, pomaranč alebo cibuľku.
Chuť marinovanému kuraťu, mäsu alebo rybám pridáte pomocou omáčky na grilovanie alebo zmesi korenín.
Áno, najmä pri receptoch s dlhým časom varenia.
Taktiež počas varenia kontrolujte hladinu vody v prípade, že ju bude potrebné doplniť.
Používajte iba vodu z vodovodu.
Niektoré recepty si vyžadujú použitie potravinárskej fólie na ochranu, zabránenie kondenzácii a ochránenie krehkých potravín.
Zvoľte si špeciálny typ potravinárskej fólie určenej na varenie alebo potravinársku fóliu vhodnú do mikrovlnnej rúry.
Vyhnite sa hliníkovej fólii, ktorá predlžuje čas varenia.
Vložte ryžu do misky na ryžu a dolejte do nej vodu.
Misku na ryžu vložte do naparovacieho košíka alebo do najväčšej misky a spustite varenie.
Áno, sú vhodné do umývačky riadu, ale je lepšie na ich umývanie nastaviť najnižšiu teplotu alebo zvoliť nastavenie programu predbežného umytia.
Je nutné odstraňovať z telesa vodný kameň?
Kedy a ako mám odstraňovať vodný kameň z parného hrnca?
Zo spotrebiča sa po 7 až 10 použitiach neodstránil vodný kameň: odstráňte vodný kameň.
[Kontrola 1] Naliali ste vodu do správneho priečinka?
Nalejte vodu do zásobníka na vodu so sivou časťou v strede (ohrievač).

[Kontrola 2] Naliali ste do zásobníka na vodu dostatok vody?
Ak nie je v zásobníku dosť vody, nebude sa môcť vytvárať para. Aj keď idete jedlo variť len krátko, mali by ste skontrolovať, či voda siaha najmenej po vrchnú časť ohrievača (sivá časť). Aj keď je vody dostatok, trvá určitý čas, kým sa začne vytvárať para.

[Kontrola 3] Je ohrievač (sivá časť) znečistený?
Ak sú v ohrievači nánosy minerálov z vody, teplo sa nemusí prenášať správne a para sa nevytvára. V prípade výskytu zmien, napríklad zmeny sfarbenia ohrievača (hnedé, čierne alebo biele) alebo odlupovania povrchu, je potrebná údržba ohrievača. Odstráňte vodný kameň zo zariadenia.
Nejde o poruchu. Krúžok turbo obklopuje ohrievač, aby sa voda vnútri efektívne zohrievala. Je navrhnutý tak, aby nedoliehal v jednej rovine, a voda z medzipriestoru sa využíva na tvorbu pary. Skontrolujte, či je krúžok turbo umiestnený správne a drážka smeruje nadol.
To, čo sa odlupuje, nie je povrch ohrievača. Pravdepodobne ide o povlak, ktorý sa zachytil na povrchu ohrievača. Odstráňte vodný kameň zo zariadenia.
Keď nie je v nádržke dostatok vody, spotrebič sa ďalej nezohrieva.
Nádržku naplňte po maximálnu úroveň a spotrebič automaticky reštartuje program varenia.
Pri dopĺňaní vody do nádržky noste rukavice a buďte opatrný, aby ste sa nedotkli horúcich častí hrnca alebo pripravovaných potravín.
Misky majú odnímateľné rošty okrem odkvapkávacej tácky, na ktorej musia byť rošty vždy nasadené.
Odstránením roštov zväčšujete priestor určený na varenie, aby ste mohli variť aj objemnejšie potraviny (celé kura, artičoky, krab, karfiol, brokolica atď.)
Rošty umiestnite tak, že:
• Otočte rošt na správnu stranu (spona bude smerovať nadol)
• Vložte rošt do misky.
•Rošt upevnite zatlačením na spony.
Rošty odstránite zatlačením na vrchnú stranu roštu.


Nie, v pare môžete pripravovať všetky druhy potravín: mäso, ryby, vajcia, zemiaky, dezerty, ryžu, kuskus atď.
Nie, výhoda varenia v pare spočíva v tom, že jednotlivé chute zeleniny sa na seba neprenášajú, dokonca ani vtedy, keď sa zelenina zmieša.
Akú teplotu varenia dosahuje môj parný hrniec?
Áno, ale nie príliš často, pretože to môže spôsobiť pokles teploty a stratu pary, čo spomalí varenie.
Kde môžem svoj spotrebič na konci jeho životnosti zlikvidovať?
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.