Šišky Bugnes
- Celkový čas 2 h 38 min
- 20 min
Príprava - 4 min
Varenie - 2 h 14 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 cl Mlieko
50 g Krupicový cukor
1 Sušené pekárske droždie (4,6 g)
3 pl Voda z pomarančových kvetov
300 g Múka na pečivo
2 Vajcia
1 štip. Soľ
40 g Zmäknuté maslo
10 g Rastlinný olej
Práškový cukor
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /6
Mlieko zohrejte v mikrovlnnej rúre na 38 °C až 40 °C. Dávajte pozor, aby mlieko nebolo príliš horúce, pretože by sa zničili kvasinky a kvások by nevykysol. Droždie vložte do malej misky s teplým mliekom a vodou z pomarančových kvetov, aby sa znovu hydratovalo. Premiešajte metličkou. Nechajte 3 minúty odpočívať. Droždie by malo byť rozpustené.
Krok 2 /6
Do misky mixéra s hnietiacim hákom vložte múku, zmes mlieka, cukru a kvasníc, vajcia a vanilku. Hnieťte 3 minúty pri strednej rýchlosti. Pridajte soľ a hnieťte 2 minúty, potom pridajte maslo a olej a hnieťte ďalších 6 minút. Keď je maslo zapracované do cesta, zastavte mixér. Cesto by malo byť lepkavé. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky.
Krok 3 /6
Pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm a potom nožom alebo vykrajovačom na pizzu vykrojte pásiky s rozmermi 10 x 3 cm. Uprostred pásu urobte zárez a jednu stranu cesta pretlačte cez otvor. Šišky Bugnes položte na ľahko múkou vysypaný plech. Prikryte čistou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.
Krok 4 /6
Predhrejte fritézu Easy Fry na 200 °C na 4 minúty.
Krok 5 /6
Vložte niekoľko šišiek naplocho do fritézy Easy Fry pomocou štandardnej panvice. Spustite program DEZERT pri 200 °C na 4 minúty. Skontrolujte a usmažte všetky šišky, v prípade potreby pridajte ešte niekoľko minút k času smaženia.
Krok 6 /6
Nechajte vychladnúť na tanieri a posypte práškovým cukrom.