Barbecue kuracie stehienka so zemiakmi
- Celkový čas 42 min
- 20 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 pl Hnedý cukor
1 pl Paprika
0.5 čl Mletý cesnak
0.5 čl Mletá cibuľa
Soľ, korenie
1 kg Kuracie stehienka (8 – 9 kusov)
1 čl Olivový olej
135 g Barbecue omáčka
300 g Konzervovaná sladká kukurica (čistá hmotnosť po scedení)
2 Avokáda, ošúpané a odkôstkované
250 g Cherry rajčiny
0.5 Červená cibuľa
1 Limetková šťava
3 pl Olivový olej
2 pl Čerstvý koriander
Soľ
800 g Bylinkové zemiaky
Príprava
Krok 1 /6
V malej miske zmiešame cukor a koreniny. Utrieme kuracie stehienka kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili akejkoľvek vlhkosti, a dáme do veľkej nádoby. Vylejeme olivový olej a barbecue omáčku na kuracie stehienka, potom posypeme koreninovou zmesou. Premiešaním rovnomerne obalíme a necháme odstáť 5 minút.
Krok 2 /6
Do veľkej nádoby dáme avokáda nakrájané na kocky, rozpolené cherry rajčiny, scedenú kukuricu, limetkovú šťavu, olivový olej, nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, nadrobno nasekaný koriander a soľ. Zľahka premiešame a odložíme nabok na nejakom chladnom mieste.
Krok 3 /6
Zapneme spotrebič.
Krok 4 /6
Zapneme nádobu 1. Vyberieme program KURA pri 200 °C na 22 minút. Dáme kuracie stehienka na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 200 °C na 30 minút. Pridáme bylinkové zemiaky na dosku v nádobe 2.
Krok 5 /6
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje. V polovici varenia stehienka obrátime, aby sa rovnomerne karamelizovali.
Krok 6 /6
Podávame hneď so šalátom, zemiakmi a extra barbecue omáčkou alebo obľúbenou omáčkou.