Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilovaný halloumi, pistácie a pečené mrkvy

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 35 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • Na prípravu halloumi:

  • 600 g Halloumi

  • 3 pl Olivový olej

  • 3 vet. Petržlenová vňať na podávanie

  • Na prípravu mrkiev:

  • 400 g Listy z mrkvy

  • 2 pl Olivový olej

  • 1 čl Údená paprika

  • 2 strúč. Cesnak

  • Soľ, korenie

  • 60 g Syr feta

  • 30 g Slané pistácie

  • 2 pl Nasekaná petržlenová vňať

  • 0.5 Citrón

Príprava

Krok 1 /7

Osušíme syr halloumi a opláchneme ho pod horúcou vodou. Nakrájame halloumi na 1 – 2 cm plátky a osušíme kuchynskou utierkou. Ošúpeme mrkvy. Vo veľkej nádobe zmiešame mrkvy s olejom, údenou paprikou, soľou, korením a mletým cesnakom.

  • 600g Halloumi
  • 2pl Olivový olej
  • 1čl Údená paprika
  • 2strúč. Cesnak
  • Soľ, korenie

Krok 2 /7

Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 9 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 180 °C na 25 minút. Dáme mrkvy na dosku v nádobe 2.

  • 400g Listy z mrkvy

Krok 3 /7

Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.

Krok 4 /7

Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme kúsky syra halloumi na dosku v nádobe 1 tak, aby boli medzi nimi mierne odstupy. Potrieme olivovým olejom.

  • 600g Halloumi
  • 3pl Olivový olej

Krok 5 /7

V polovici varenia obrátime plátky syra halloumi. V polovici varenia mrkiev, keď spotrebič zapípa a ikona bliká, premiešame zatrasením košíka.

  • 600g Halloumi
  • 400g Listy z mrkvy

Krok 6 /7

Skontrolujeme, či je všetko uvarené, a v prípade potreby pridáme niekoľko minút.

Krok 7 /7

Keď sú mrkvy dozlata a chrumkavé, usporiadame ich na tanier. Ozdobíme rozdrobeným syrom feta, drvenými pistáciami a nasekaným petržlenom. Pokropíme citrónovou šťavou. Halloumi posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a hneď podávame s majonézou, pita chlebom a mrkvami.

  • 600g Halloumi
  • 3vet. Petržlenová vňať na podávanie
  • 400g Listy z mrkvy
  • 60g Syr feta
  • 30g Slané pistácie
  • 2pl Nasekaná petržlenová vňať
  • 0.5 Citrón