Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jednoduchá focaccia

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 45 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    1 h 10 min

Suroviny

4 os.

  • 18 cl Voda

  • 1 štip. Cukor

  • 6 g Sušené pekárske droždie

  • 250 g Hladká biela múka

  • 8 g Soľ

  • Olivový olej

Príprava

Krok 1 /6

V malej miske zmiešajte vodu a cukor. Pridajte droždie a jemne premiešajte. Nechajte 10 minút odpočívať, kým kvások nevykysne.

Krok 2 /6

Do misky dajte soľ a múku a pridajte zmes droždia, vody a cukru. Droždie nesmie prísť do kontaktu so soľou. Miešajte silikónovou stierkou, kým cesto nezíska jednotnú konzistenciu.

Krok 3 /6

Ďalšiu misu postriekajte olejovým sprejom (alebo ľahko potrite olejom) a vložte do nej cesto. Zakryte utierkou a nechajte kysnúť pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C aspoň 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

Krok 4 /6

Fritézu Easy Fry predhrejte na 190 °C. Obdĺžnikovú formu (15 x 22 cm) ľahko vysypte múkou a vložte do nej cesto. Rozložte ho tak, aby pokrylo celú plochu. Cesto by malo byť veľmi lepkavé. Ľahko pomúčenými prstami urobte rovnomerne hlboké otvory do celého cesta. Do každého otvoru nalejte olivový olej. Môžete posypať rozmarínom a tymiánom alebo ľubovoľnou bylinkou podľa vlastného výberu.

Krok 5 /6

Formu vložte do fritézy Easy Fry pomocou štandardnej podložky a pečte pri 190 °C 11 minút. Potom pečte 5 minút pri 200 °C.

Krok 6 /6

Focacciu vyberte z formy. Ak nie je spodná strana dostatočne zlatistá, vložte focacciu späť do fritézy a pečte ďalších 5 minút pri 200 °C. Nakrájajte na plátky alebo štvorce a podávajte.