Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Krevetové krokety na thajský spôsob s červenou kapustou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 36 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    16 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 Žĺtok

  • 1 pl Horčica

  • 15 cl Slnečnicový olej

  • 0.5 čl Červená chilli pasta

  • 0.5 Limetková šťava

  • 0.25 Kôra z maurícijskej limetky

  • 1 Jarná cibuľka

  • 5 vet. Koriander

  • 250 g Ošúpané krevety

  • 1 pl Kukuričná múka

  • 1 čl Rybia omáčka

  • 1 čl Červená chilli pasta

  • 0.5 Limetka

  • 1 Vajcia

  • 150 g Japonská strúhanka (panko)

  • 1 čl Rybia omáčka

  • 1 pl Ryžový ocot

  • 1 čl Sójová omáčka

  • 1.5 pl Olivový olej

  • 0.25 Červená kapusta

  • 3 vet. Thajská bazalka

Príslušenstvo

  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka

Príprava

Krok 1 /7

Oddeľte zelené a biele časti jarnej cibuľky. Zelenú časť nakrájajte na tenké plátky. Odložte si ich na neskôr.

  • 1 Jarná cibuľka

Krok 2 /7

Pripravte si plnku. Do mixéra vložte ošúpané krevety, biele časti jarnej cibuľky, koriander, kukuričnú múku, vajce, polovicu rybacej omáčky, červené chilli a kôru z polovice limetky. Mixujte 3 minúty, kým sa zo zmesi nevytvorí pasta. Náplň vyberte z mixéra a pridajte nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky. Náplň odložte do chladničky aspoň na 30 minút.

  • 1 Jarná cibuľka
  • 5vet. Koriander
  • 250g Ošúpané krevety
  • 1pl Kukuričná múka
  • 1čl Rybia omáčka
  • 1čl Červená chilli pasta
  • 0.5 Limetka
  • 1 Vajcia

Krok 3 /7

Medzitým si pripravte horúcu omáčku. Žĺtok dajte do stredne veľkej misky a pridajte horčicu. Všetko spolu vyšľahajte a po troškách pridávajte olej. Keď sa zo zmesi vytvorí majonéza, pridajte chilli pastu, šťavu z polovice limetky a kôru z maurícijskej limetky. Ochutnajte a dochuťte podľa potreby. Preložte do servírovacej misky a nechajte vychladnúť v chladničke.

  • 1 Žĺtok
  • 1pl Horčica
  • 15cl Slnečnicový olej
  • 0.5čl Červená chilli pasta
  • 0.5 Limetková šťava
  • 0.25 Kôra z maurícijskej limetky

Krok 4 /7

Pripravte si červenú kapustu. Vo veľkej miske zmiešajte rybiu omáčku s ryžovým octom, sójovou omáčkou a olivovým olejom. Z červenej kapusty odtrhnite listy, niekoľko z nich položte na dosku na krájanie a nakrájajte na tenké pásiky. Na krájanie môžete použiť aj kolískový nôž. Z thajskej bazalky odtrhnite listy a nakrájajte ich na malé kúsky. Do misky pridajte kapustu a bazalku a premiešajte stierkou. Nechajte marinovať 10 až 15 minút v chladničke.

  • 1čl Rybia omáčka
  • 1pl Ryžový ocot
  • 1čl Sójová omáčka
  • 1.5pl Olivový olej
  • 0.25 Červená kapusta
  • 3vet. Thajská bazalka

Krok 5 /7

Vyberte krevetovú náplň a vytvarujte z nej guľky. Zľahka ich roztlačte na malé placky a obaľte v panko strúhanke.

  • 150g Japonská strúhanka (panko)

Krok 6 /7

Vložte placky do fritézy Easy Fry na podložku. Spustite program NUGETKY pri 180 °C na 16 minút.

  • Grilovacia mriežka

Krok 7 /7

Strany tanierov potrite červenou čili majonézou. Pridajte marinovanú kapustu a na záver krevetové krokety. Dobrú chuť!