Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Millefeuillle s vanilkou a malinami

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 5 h 15 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    15 min
  • Chladenie
    4 h

Suroviny

6 os.

  • 1 Lístkové cesto

  • 30 g Práškový cukor

  • 250 g Maliny

  • 5 g Želatínové pláty

  • 30 g Cukor

  • 25 cl Mlieko

  • 1 Vanilkový struk

  • 80 g Žĺtky

  • 25 g Kukuričný škrob

  • 30 g Cukor

  • 25 g Maslo

  • 22 cl Šľahačka

  • 10 g Práškový cukor

  • 10 g Práskový cukor

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /22

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: lístkové cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na lístkové cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.

  • 1 Lístkové cesto

Krok 2 /22

Urobte lístkové cesto podľa receptu v prístroji. Dajte bokom.

  • 1 Lístkové cesto

Krok 3 /22

Želatínu dajte do veľkej misy so studenou vodou, aby napučala.

  • 5g Želatínové pláty

Krok 4 /22

Na prípravu cukrárskeho krému zvarte mlieko s cukrom a vanilkovými semienkami v hrnci za pravidelného miešania.

  • 30g Cukor
  • 25cl Mlieko
  • 1 Vanilkový struk

Krok 5 /22

Do mísy prístroja pridajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".

  • 80g Žĺtky
  • 25g Kukuričný škrob
  • 30g Cukor
  • Flex metla

Krok 6 /22

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi po troškách nalievajte horúce mlieko a nechajte stroj bežať.

  • Flex metla

Krok 7 /22

Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Mala by zhustnúť.

Krok 8 /22

Stiahnite z platne, pridajte scedenú želatínu a premiešajte.

  • 5g Želatínové pláty

Krok 9 /22

Pridajte maslo a znova miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

  • 25g Maslo

Krok 10 /22

Nalejte cukrársky krém na plech, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému a dajte na 2 hodiny do chladu.

Krok 11 /22

Na prípravu šľahačky pridajte smotanu a práškový cukor do misy prístroja. Stlačte "Štart". Hotovú šľahačku uložte do chladničky.

  • 22cl Šľahačka
  • 10g Práškový cukor
  • Flex metla

Krok 12 /22

Vložte vychladnutý krém späť do misky prístroja. Stlačte "Štart".

  • Flex metla

Krok 13 /22

Na prípravu Diplomat krému pridajte štvrtinu šľahačky do cukrárskeho krému a jemne premiešajte stierkou. Pokračujte v miešaní a postupne pridávajte zvyšok šľahačky. Dajte na 2 hodiny do chladničky.

Krok 14 /22

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

Krok 15 /22

Listové cesto rozvaľkajte valčekom, aby ste získali pomerne tenký plát.

Krok 16 /22

Pečte na plechu vyloženým papierom na pečenie asi 15 minút.

Krok 17 /22

Nechajte vychladnúť na mriežke.

Krok 18 /22

Listové cesto nakrájajte na 3 pravidelné obdĺžniky. Posypte ich práškovým cukrom a dajte do rúry na 2 až 3 minúty skaramelizovať.

  • 30g Práškový cukor

Krok 19 /22

Nechajte vychladnúť na mriežke.

Krok 20 /22

Vložte krém Diplomat do cukrárskeho vrecka vybaveného hladkou tryskou s priemerom 14 mm.

Krok 21 /22

Na prvú vrstvu lístkového cesta striedavo aplikujte kopčeky šľahačky a maliny. Pridajte druhú vrstvu cesta a tento krok zopakujte. Prikryte posledným obdĺžnikom lístkového cesta.

  • 250g Maliny

Krok 22 /22

Millefeuille posypte práškovým cukrom a pridajte pár rozpolených malín. Okamžite podávajte.

  • 250g Maliny
  • 10g Práskový cukor