Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Mini baklažánové pizze a arancini

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 55 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    2 h 45 min

Suroviny

6 os.

  • 2 pl Olivový olej

  • 1 Cibuľa, nasekaná

  • 200 g Ryža na rizoto

  • 100 cl Zeleninový vývar

  • 230 g Strúhaný parmezán

  • 190 g Strúhanka

  • 2 Vyšľahané vajcia

  • 1 Veľký baklažán

  • 1 čl Soľ

  • 6 cl Rajčinová omáčka

  • 0.5 čl Sušené oregano

  • 1 Mozzarella

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril
  • Oddeľovač
    Oddeľovač

Príprava

Krok 1 /7

Vo veľkej rajnici rozohrejeme na strednom ohreve 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Keď je horúci, pridáme cibuľu a varíme domäkka. Pridáme ryžu a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Pridáme 500 ml vývaru a za stáleho miešania necháme ryžu nasiaknuť vývarom. Keď už v rajnici nie je žiadna tekutina, pridáme zvyšok vývaru a proces zopakujeme. Po vstrebaní všetkého vývaru by mala byť ryža uvarená. Pridáme parmezán a spolu premiešame.

Krok 2 /7

Rizoto necháme úplne vychladnúť v chladničke.

Krok 3 /7

Vyberieme dve nádoby. Strúhanku dáme do prvej nádoby a vajcia rozšľahané vidličkou do druhej. Vyložíme plech na pečenie papierom na pečenie. Keď je rizoto studené, vytvarujeme z neho guľky veľké asi 3 cm. Celé ich obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Postupne ich ukladáme na plech. Po vytvarovaní všetkých ryžových guliek ich dáme do chladničky na 45 minút.

Krok 4 /7

Nakrájame baklažán na okrúhle plátky hrubé asi 1 cm a potom ostrým nožom vytvoríme navrchu ryhy v mriežkovom vzore.

Krok 5 /7

Potrieme baklažán trochou olivového oleja a každý plátok posypeme štipkou soli.

Krok 6 /7

Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme režim ZELENINA pre P1. Pre P2 vyberieme režim PIZZA. Najprv pridáme polovicu plátkov baklažánu na jednu stranu oddeľovača. Začneme variť. Keď zaznie časovač, pridáme 1 polievkovú lyžicu rajčinovej omáčky na každý plátok, nejaké oregano a kúsok mozzarelly. Na druhú stranu oddeľovača dáme polovicu arancini a pokračujeme vo varení. 5 minút pred koncom obrátime arancini a pokračujeme vo varení.

Krok 7 /7

Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.