Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Parmezánovo-bylinkové zemiaky

Hodnotenie 5 hviezdičiek (priemer)

5/5 -

  • Celkový čas 31 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    16 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 8 kg Stredne veľké zemiaky Yukon Gold, pribl. 2 kg

  • 6 cl Olivový olej

  • 2 čl Provensálske korenie

  • Soľ, korenie

  • 100 g Strúhaný parmezán

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril
  • Odkvapkávacia tácka
    Odkvapkávacia tácka

Príprava

Krok 1 /3

Uvaríme zemiaky akurát domäkka a necháme vychladnúť. Keď sú studené, nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Zmiešame s olivovým olejom, provensálskymi bylinkami, soľou a korením. Natrieme touto omáčkou obe strany každého zemiakového plátku.

Krok 2 /3

Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a nastavíme režim GRIL na predhrievanie na 15 minút. Po predhriatí dáme polovicu zemiakov do nádoby. Nastavíme program GRIL na 10 minút. Obrátime v polovici varenia. Po uvarení zopakujeme proces so zvyšnými zemiakmi. Ak máme fritézu Easy Fry Oven & Grill 9v1, grilovaciu dosku dáme na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill, s odkvapkávacou miskou naspodku. Nastavíme režim Gril na predhrievanie na 15 minút. Po predhriatí presunieme polovicu zemiakov na grilovaciu dosku a nastavíme režim GRIL pri 200 °C na 10 minút. Obrátime v polovici varenia. Po uvarení zopakujeme proces so zvyšnými zemiakmi.

Krok 3 /3

Zemiaky sú uvarené, keď sú mäkké a majú rôzne stopy po grilovaní. Presunieme zemiaky na veľký tanier a posypeme parmezánom.