Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Poké bowl s grilovaným tuniakom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 38 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    13 min
  • Chladenie
    5 min

Suroviny

6 os.

  • Na prípravu omáčky:

  • 4.5 pl Ryžový ocot

  • Korenie

  • 15 g Čerstvý zázvor (1 kus, pribl. 2 cm)

  • Štipľavá omáčka

  • 3 čl Sezamový olej

  • 9 cl Sójová omáčka

  • Na prípravu poké bowl:

  • 500 g Steaky z tuniaka (pribl. 4 kusy)

  • 750 g Predvarená sushi ryža

  • 3 Malé avokáda (odkôstkované a nakrájané na plátky)

  • 30 g Nasekaná červená cibuľa

  • 300 g Mango nakrájané na kocky (pribl. 1)

  • 6 pl Nasekaný čerstvý koriander (pribl. 30 g)

  • Na ozdobenie (voliteľné):

  • 1.5 Limetky, na štvrtťy

  • 0.5 Jalapeño (alebo paprička Fresno, bez jadierok a na plátky)

  • Reďkovka, uhorka, červená kapusta a mrkva

  • 6 pl Varený edamame

  • 1.5 čl Čiernobiele sezamové semiačka

Príprava

Krok 1 /7

Príprava omáčky: v malej miske si zmiešame všetky ingrediencie. Odložíme nabok.

  • 4.5pl Ryžový ocot
  • Korenie
  • 15g Čerstvý zázvor (1 kus, pribl. 2 cm)
  • Štipľavá omáčka
  • 3čl Sezamový olej
  • 9cl Sójová omáčka

Krok 2 /7

Dáme do nádoby tuniakové steaky. Vylejeme na ne tretinu omáčky a zamiešame. Necháme odstáť 10 – 15 minút.

  • 500g Steaky z tuniaka (pribl. 4 kusy)

Krok 3 /7

Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 13 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.

Krok 4 /7

Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Vyberieme tuniak z marinády, necháme odkvapkať a posypeme korením. Dáme kúsky na dosku v nádobe 1.

Krok 5 /7

Tuniakové steaky varíme dovtedy, kým nie je uvarená spodná tretina. Obrátime a varíme z druhej strany, v strede necháme trochu ružové. Ak preferujeme tuniak trochu viac prepečený, upravíme dobu varenia podľa chuti.

Krok 6 /7

Grilované tuniakové steaky dáme na dosku na krájanie a necháme 5 minút odstáť, následne ich ostrým nožom nakrájame na prúžky.

Krok 7 /7

Na spodok misiek pridáme uvarenú ryžu. Do každej misky dáme grilované tuniakové kúsky, plátky avokáda, kúsky manga a červenú cibuľu. Posypeme koriandrom. Ozdobíme podľa vkusu a navrch nalejeme zvyšok omáčky.

  • 750g Predvarená sushi ryža
  • 3 Malé avokáda (odkôstkované a nakrájané na plátky)
  • 30g Nasekaná červená cibuľa
  • 300g Mango nakrájané na kocky (pribl. 1)
  • 6pl Nasekaný čerstvý koriander (pribl. 30 g)
  • 1.5 Limetky, na štvrtťy
  • 0.5 Jalapeño (alebo paprička Fresno, bez jadierok a na plátky)
  • tenký plátok Reďkovka, uhorka, červená kapusta a mrkva
  • 6pl Varený edamame
  • 1.5čl Čiernobiele sezamové semiačka