Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Roast chicken with homemade chips

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 40 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    30 min

Suroviny

4 os.

  • 800 g Zemiaky

  • 3 pl Neutrálny olej

  • Soľ, korenie

  • Petržlenová vňať

  • 1 Kura

  • 0.5 Citrón

  • 1 čl Paprika

  • 0.5 čl Mletý cesnak

  • 0.5 čl Mletá cibuľa

  • 1 čl Oregano

  • Soľ, korenie

  • 1 pl Olivový olej

Príprava

Krok 1 /7

Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na hranolčeky. Dáme ich do nádoby a zalejeme studenou vodou. Necháme odstáť 30 minút.

Krok 2 /7

Odstránime špagáty a na kura natrieme polovicu citróna. V malej miske zmiešame papriku, cesnak, cibuľu, oregano, soľ a korenie. Na kožu kuraťa natrieme olivový olej a posypeme korením.

Krok 3 /7

Scedíme zemiaky a poklepaním ich dôkladne osušíme. Premiešame zemiaky, olej, soľ a korenie.

Krok 4 /7

Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program KURA pri 160 °C na 50 minút. Dáme kura stranou pŕs nadol na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program HRANOLKY pri 200 °C na 50 minút. Dáme hranolčeky na dosku v nádobe 2. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.

Krok 5 /7

V prípade hranolčekov zatrasieme košom každých 10 minút a v polovici varenia, keď zapípa spotrebič a zabliká ikona. V prípade potreby použijeme špachtľu. Podľa potreby opakujeme.

Krok 6 /7

Skontrolujeme hranolky, ktoré by mali byť tiež do zlatohneda a chrumkavé, a v prípade potreby predĺžime dobu varenia. Na ochutenie pridáme soľ a korenie. Pred podávaním posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Krok 7 /7

Okamžite podávame. Na kura natrieme šťavy z varenia a zvyšné šťavy podávame v omáčniku.