Thai-style salmon fillets with colourful veg
- Celkový čas 1 h 20 min
- 30 min
Príprava - 30 min
Varenie - 20 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Filety z lososa
10 cl Sójová omáčka s nízkym obsahom sodíka
1 Limetka
4 strúč. Cesnak
2 čl Strúhaný zázvor
1 Červená paprika
2 Mrkvy
1 Cuketa
1 pl Olivový olej
50 g Mange tout
50 g Fazuľové výhonky
Soľ, korenie
4 pl Sladká čili omáčka
0.5 Mletá jarná cibuľka
2 pl Sezamové semiačka
1 Limetka
Koriander
Príprava
Krok 1 /5
Nakrájame filety z lososa na veľké kocky. V miske si zmiešame sójovú omáčku, limetkovú šťavu, nasekaný cesnak a strúhaný zázvor. Pridáme losos, prikryjeme a necháme odstáť 20 minút.
Krok 2 /5
Umyjeme a osušíme papriku, mrkvy a cuketu. Nakrájame papriku na prúžky a vyberieme jadro. Ošúpeme mrkvy a nakrájame ich na malé tyčinky. Nakrájame cukety na tyčinky rovnakej veľkosti. V nádobe zmiešame nasekanú zeleninu s olejom. Pridáme mange tout a fazuľové výhonky. Dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /5
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program RYBA pri 180 °C na 6 minút. Pridáme kocky lososa na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 180 °C na 30 minút. Pridáme zeleninu na dosku v nádobe 2.
Krok 4 /5
Stlačíme SYNC, aby sa losos aj zelenina dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje. V polovici varenia zeleninu premiešame.
Krok 5 /5
Zeleninu a losos dáme na taniere a podávame. Ozdobíme losos sladkou čili omáčkou, jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami. Pokropíme zeleninu limetkovou šťavou a posypeme koriandrom.