Torta medovník
- Celkový čas 7 h 10 min
- 20 min
Príprava - 30 min
Varenie - 6 h 20 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
200 g Cukor
100 g Maslo
70 g Med
3 Vajcia
1 čl Prášok do pečiva
400 g Pšeničná hladká múka
40 cl Zvarené kondenzované mlieko
250 g Maslo
500 g Kyslá smotana 30%
200 g Cukor
Príslušenstvo
Flex metla Šľahač
Príprava
Krok 1 /14
Cukor, med a maslo rozohrejte v hrnci na 60–65 stupňov po dobu 8–10 minút.
Krok 2 /14
Nalejte vajcia do misy prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 3 /14
Na horúcu cukrovú zmes (umiestnenú v hrnci) nalejte rozšľahané vajcia a zmes premiešajte. Pridajte jedlú sódu a miešajte 1 minútu. Zmes začne zväčšovať svoj objem.
Krok 4 /14
Presejte múku cez sito do samostatnej misy.
Krok 5 /14
Horúcu zmes nalejte do misy prístroja a potom pridajte múku. Stlačte "Štart".
Krok 6 /14
Pomocou silikónovej stierky zotrite cesto zo stien. Stlačte "Štart".
Krok 7 /14
Cesto rozdeľte na 6-8 dielov a vyvaľkajte do okrúhleho tvaru.
Krok 8 /14
Korpusy postupne upečte dozlatista v predhriatej rúre na 210 stupňov po dobu 5-7 minút.
Krok 9 /14
Na prípravu krému vlejte do misy prístroja kondenzované mlieko a mäkké maslo. Stlačte "Štart".
Krok 10 /14
Pomocou špachtle odstráňte krém zo stien. Stlačte "Štart". Potom preneste krém do samostatnej misky.
Krok 11 /14
Do umytej misy stroja vlejte kyslú smotanu a cukor. Stlačte "Štart". Potom smotanu preneste do samostatnej misky.
Krok 12 /14
Tortu zostavte tak, že každú vrstvu potrite jedným z krémov.
Krok 13 /14
Zvyšky korpusov rozdrobte a cez sito nasypte na tortu.
Krok 14 /14
Nechajte v chladničke 5-6 hodín odpočinúť.