Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Venčeky Paris-Brest

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 30 min
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

6 os.

  • 37 g Maslo

  • 9.5 cl Voda

  • 1 štip. Cukor

  • 1 štip. Soľ

  • 56 g Múka

  • 94 g Vajcia

  • 1 Vajcia

  • 1 cl Mlieko

  • 22 g Mandľové plátky

  • 37.5 cl Mlieko

  • 45 g Cukor

  • 3 Žĺtky

  • 45 g Cukor

  • 37 g Kukuričný škrob

  • 112 g Lieskovorieškový krém

  • 165 g Maslo

  • 15 g Múčkový cukor

Príslušenstvo

  • Šľahač
    Šľahač
  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /19

Predhrejte rúru na 200 stupňov.

Krok 2 /19

Odpaľované cesto pripravte tak, že dajte do hrnca vodu, soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo. Nechajte prevariť, aby sa maslo rozpustilo.

  • 37g Maslo
  • 9.5cl Voda
  • 1štip. Cukor
  • 1štip. Soľ

Krok 3 /19

Zložte z platne a naraz pridajte múku. Vráťte na mierny oheň a rýchlo premiešajte vareškou. Cesto by sa malo odďelovať od okrajov hrnca a vytvoriť guľu.

  • 56g Múka

Krok 4 /19

Cesto vložte do misy prístroja. Stlačte tlačidlo "Štart" a potom cesto prehneťte, aby sa teplota cesta znížila, aby sa vajcia pri nalievaní nezrazili.

  • Šľahač

Krok 5 /19

V samostatnej miske zvážte vajcia a zľahka ich rozšľahajte.

  • 94g Vajcia

Krok 6 /19

Stlačte "Štart" a potom po troškách pridávajte rozšľahané vajcia a nechajte stroj bežať. Množstvo vajec upravte pravidelnou kontrolou konzistencie cesta: na konci šľahača by malo tvoriť tuhý vrchol.

  • Šľahač

Krok 7 /19

Cesto vložte do cukrárskeho vrecka s ryhovanou tryskou a na vymastenom plechu urobte kolieska 7 až 9 cm.

Krok 8 /19

Paris-Brest potrite rozšľahaným vajcom a trochou mlieka. Posypte mandľovými lupienkami.

  • 1 Vajcia
  • 1cl Mlieko
  • 22g Mandľové plátky

Krok 9 /19

Pečte Paris-Brest 30 minút pri 200 stupňoch a po 20 až 25 minútach otvorte dvierka, aby ste odstránili vlhkosť.

Krok 10 /19

Nechajte vychladnúť na mriežke a potom Paris-Brest nakrájajte zubatým nožom.

Krok 11 /19

Krém pripravte tak, že v hrnci zvarte mlieko a cukor za pravidelného miešania.

  • 37.5cl Mlieko
  • 45g Cukor

Krok 12 /19

Do misy prístroja dajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".

  • 3 Žĺtky
  • 45g Cukor
  • 37g Kukuričný škrob
  • Flex metla

Krok 13 /19

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi nakvapkajte zmes horúceho mlieka a cukru a nechajte stroj bežať.

  • Flex metla

Krok 14 /19

Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Varte 3 minúty až do zhustnutia.

Krok 15 /19

Pridajte lieskovoorieškový krém a premiešajte. Zmes nalejte na plech, prikryte potravinárskou fóliou tak, až sa bude dotýkať povrchu a nechajte 2 hodiny v chladničke.

  • 112g Lieskovorieškový krém

Krok 16 /19

Vychladnutú zmes dajte do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • Šľahač

Krok 17 /19

Maslo odvážte a mierne nechajte zmäknúť.

  • 165g Maslo

Krok 18 /19

Stlačte "Štart" a po lyžiciach pridávajte maslo. Čas od času špachtľou oškrabte okraje misy, aby ste zobrali maslo, ktoré sa nezmiešalo so zvyškom. Mali by ste získať dokonale hladkú zmes so všetkým zapracovaným maslom.

  • Šľahač

Krok 19 /19

Náplň preložte do cukrárskeho vrecka s veľkou ryhovanou tryskou. Zmesou potrite spodný diel každého Paris-Brest a uzavrite horným dielom. Posypeme práškovým cukrom.

  • 15g Múčkový cukor