Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vyprážané panzerotti

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 50 min
  • Príprava
    50 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    1 h 40 min

Suroviny

6 os.

  • 125 g Hladká múka Manitoba

  • 125 g Hladká pšeničná múka

  • 14 cl Voda

  • 5 g Mletá soľ

  • 5 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 5 g Cukor

  • 150 g Syr mozzarella

  • 100 g Paradajkové pyré

  • 1 čl Oregano

  • 50 cl Olej na vyprážanie

  • Morská soľ

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /13

V mise prístroja rozpustite droždie na 10 minút vo vode.

  • 14cl Voda
  • 5g Sušené pivovarské kvasnice

Krok 2 /13

Do mixovacej nádoby s droždím a vodou pridajte obe múky, soľ a cukor a stlačte "Štart".

  • 125g Hladká múka Manitoba
  • 125g Hladká pšeničná múka
  • 5g Mletá soľ
  • 5g Cukor
  • Hák na cesto

Krok 3 /13

Uzavrite mixovaciu nádobu potravinárskou fóliou. Cesto nechajte kysnúť 30 minút pri izbovej teplote (20-22 stupňov).

Krok 4 /13

Odstráňte fóliu a vyberte cesto.

Krok 5 /13

Na pracovnom stole rozdeľte cesto na 6 guličiek s hmotnosťou asi 100 g.

Krok 6 /13

Vyvaľkajte kúsky, aby ste získali malé guličky.

Krok 7 /13

Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.

Krok 8 /13

Mozzarellu nakrájajte na malé kocky a dochuťte paradajkovým pretlakom, soľou a oreganom.

  • 150g Syr mozzarella
  • 100g Paradajkové pyré
  • 1čl Oregano
  • Morská soľ

Krok 9 /13

Predhrejte olej na 170-180 stupňov.

  • 50cl Olej na vyprážanie

Krok 10 /13

Valčekom z guličiek vytvárajte malé disky. Pomocou čajovej lyžičky vložte do stredu každého disku trochu paradajkového pretlaku a trochu mozzarelly.

Krok 11 /13

Cesto uzavrite tak, aby vznikli polmesiacové ravioli a okraje dobre pritlačte.

Krok 12 /13

Panzerotti opekajte na rozpálenom oleji 3–4 minúty.

  • 50cl Olej na vyprážanie

Krok 13 /13

Nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte horúce s morskou soľou.

  • Morská soľ