Zeleninové hamburgery
- Celkový čas 14 min
- 10 min
Príprava - 4 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
80 g Cuketa (1 cuketa, jemne nastrúhaná a vyžmýkaná)
50 g Ošúpaná a najemno nastrúhaná mrkva (1 mrkva)
30 g Nakrájané šampiňóny
0.5 Nakrájaná cibuľa
0.5 strúč. Nasekaný cesnak
2 Paradajky
2 Avokáda
4 list Šalát
350 g Mleté hovädzie mäso
1.5 pl Strúhaný parmezán
0.5 pl Sušené oregano
1 štip. Soľ
4 Hamburgerové žemle
4 pl Majonéza
8 Čierne olivy
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /7
Umyte cuketu, mrkvu, huby, paradajky a šalát. Odrežte konce cukiet, nastrúhajte ich a mrkvu najemno a vyžmýkajte ich v rukách, aby ste odstránili vodu. Huby, cesnak a cibuľu nakrájajte malé kúsky. Odložte bokom.
Krok 2 /7
Paradajky nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky. Avokádo ošúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte na 3 mm plátky. Obe odložte do chladničky.
Krok 3 /7
Do veľkej misy dajte mleté hovädzie mäso, cuketu, mrkvu, huby, parmezán, cibuľu, cesnak, oregano a soľ. Premiešajte. Rukami vytvarujte hamburgery do tvaru koliesok. Položte ich na tanier a vložte do chladničky.
Krok 4 /7
Vložte grilovaciu dosku do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 15 minút.
Krok 5 /7
Po predhriatí položte hamburgery na grilovaciu dosku a nastavte program GRIL na 200 °C na 6 minút.
Krok 6 /7
Otočte ich a nastavte program GRIL na 170 °C na 1 minútu alebo dlhšie, podľa toho, ako ich máte radi prepečené.
Krok 7 /7
Jednu polovicu žemle potrite majonézou, navrch dajte šalát, paradajky, grilovaný zeleninový burger, avokádo a druhú polovicu žemle. Burgerovú žemľu ozdobte tvárou z olív, zvyšných paradajok a avokáda. Podávajte!