Čínske bravčové rebierka

Čínske bravčové rebierka

Hlavný chod

  • 3

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 10 ml (2 ČL) suchej horčice
  • 5 ml (1 ČL) soli
  • 30 ml (2 PL) oleja
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 30 ml (2 PL) trstinového cukru
  • 30 ml (2 PL) sójovej omáčky
  • 15 ml (1 PL) bieleho vinného octu
  • 5 ml (1 ČL) mletého zázvoru
  • cca 45 ml (3 PL) kukuričnej múky

Príprava

Potrite rebierka suchou horčicou a osoľte. Zahrejte olej na panvici a osmažte rebierka z každej strany.

Zmiešajte víno, cukor, sójovú omáčku, ocot a zázvor. Nalejte do hrnca a miešajte, aby na dne hrnca neostali prilepené žiadne časti jedla. Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku. Varte 15 minút. Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Rebierka dajte na ohriaty tanier. Na prípravu omáčky zmiešajte kukuričnú múku s trochou vody a vmiešajte do šťavy. Priveďte za stáleho miešania do varu, kým omáčka nezhustne. Ak je omáčka príliš riedka, pridajte ešte kukuričnú múku a opäť zohrejte. Ak je omáčka veľmi hustá, pridajte trochu vriacej vody. Rebierka prelejte omáčkou.