Čokoládovo-karamelové pralinky

Čokoládovo-karamelové pralinky

Pečenie

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 75 g masla
  • 1 polievková lyžica zlatého sirupu
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 225 g kryštálového cukru
  • 40 g kakaa
  • kúpeľ čokoládových pramienkov alebo čokoládových vlniek
  • kúpeľ viacfarebných cukrových pramienkov

Príprava

Na 18 cm panvici Tefal pomaly rozpusťte tuk pri nízkej teplote, pridajte sirup a mlieko, ale nenechajte obsah panvice vrieť. (Požiadajte dospelú osobu o pomoc s touto časťou prípravy.)

Odstavte zo zdroja tepla a nechajte chladiť 3 minúty.

Preosejte práškový cukor a kakao do misky. Dajte 2 polievkové lyžice zmesi práškového cukru a kakaa do hrnca a rázne premiešajte varechou. Postupne vmiešajte zvyšok 2 polievkových lyžíc zmesi. Nezabudnite, že je dôležité pridávať zmes práškového cukru v malých množstvách a pred pridaním ďalšej dávky všetko premiešať.

Ak pridáte naraz príliš veľa, nepodarí sa to.

Pridávajte zmes práškového cukru dovtedy, kým sa nedosiahne skutočná tuhosť (ak ste už použili všetok práškový cukor, môžete požiadať o radu dospelého, pokiaľ ide o tuhosť). Nechajte mierne vychladnúť a potom tvarujte guľôčky.

Nalejte niekoľko čokoládových pramienkov do 2 samostatných misiek. Každú guľku pováľajte buď v čokoládových alebo cukrových pramienkoch. Guľôčky dajte do papierových košíčkov a nechajte vychladnúť v chladničke 2 – 3 hodiny. Sladkosti by sa mali uložiť do vzduchotesnej nádoby na chladnom mieste na 4 dni.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac