Šalát Köpeoglu

Šalát Köpeoglu

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 3 baklažány, nakrájané na kocky
  • 2 cukety
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 sladké papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica ActiFry olivového oleja
  • 250 g nízkotučného jogurtu
  • 1 pohár paradajkovej šťavy
  • 1 stredne veľká paradajka, nakrájaná na kocky
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru

Príprava

Nastavte prístroj na 35 minút. Paradajky spolu s 2 strúčikmi cesnaku osmažte 15 minút v olivovom oleji.

Potom do spotrebiča pridajte baklažán a cuketu, aby sa ešte ďalších 10 minút posmažili. Nakoniec pridajte papriky a smažte 10 minút.

Dajte všetky vyprážané prísady do veľkej misy, prelisujte strúčiky cesnaku vypražené v prístroji do 250 g jogurtu a pridajte na nich túto zmes. Najprv si pripravte vyprážanú zeleninu a jogurtovú zmes, potom na nich nalejte omáčku pripravenú s paradajkami. Šalát môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.