Šalát Tabouleh s lososovo-bazalkovou omáčkou

Šalát Tabouleh s lososovo-bazalkovou omáčkou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 1 zelená paprika (nakrájaná na kocky)
  • šťava z 1 citróna
  • 150 g pšenice Bulgur, predvarenej
  • 4 filety z lososa, malé kúsky
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml nízkotučnej smotany
  • ½ zväzku bazalky
  • 1 vetvička čerstvej mäty, nasekanej nadrobno
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Paradajky, papriku a mätu zmiešajte s citrónovou šťavou. Pridajte bulgur a zmes dajte do malej žiaruvzdornej misky. Filety z lososa okoreňte.

Misku s rybími filetami vložte do košíka č. 1. Parte 10 minút.

V hrnci zredukujte biele víno o polovicu, potom pridajte smotanu a lístky bazalky. Rozmixujte pomocou kuchynského robota alebo v mixéri a dochuťte. Do stredu každého taniera dajte dávku šalátu Tabouleh a navrch položte rybu. Okolo okrajov vytvorte tenkú líniu z omáčky.

Medailóniky z morského čerta potrite čínskym korením. Zredukujte biele víno so šalotkou dosucha.