Šišky s kvetmi pomarančovníka

Šišky s kvetmi pomarančovníka

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 l oleja
  • 250 ml vody
  • 160 g múky
  • 80 g masla
  • 50 g jemnej pšeničnej krupice
  • 4 vajcia
  • 1 štipka soli
  • 125 ml vody
  • 250 g cukru
  • voda z kvetov pomarančovníka

Príprava

Na sirup: prevarte vodu s cukrom, nechajte variť 2 až 3 minúty. Prilejte vodu z kvetov pomarančovníka. Ak chcete vyskúšať inú príchuť, nahraďte ju citrónovou kôrou alebo celou škoricou. Nechajte vychladnúť.

Príprava šišiek: Do hrnca dajte variť vodu so soľou a maslom. Keď začne vrieť, pridajte múku a pšeničnú krupicu a dobre premiešajte. Keď sa zmes pekne spojí, pridajte za dôkladného miešania po jednom vajcia.

Do nádoby nalejte olej. Nastavte termostat na 180 °C v režime Fritovanie a rozpáľte olej. Pripravené cesto na šišky dajte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovým nadstavcom.

Vytlačte cesto cez špičku, odkrojte z neho šišku s požadovanou veľkosťou a spustite ju do misy Versalio, či už s košíkom, alebo bez neho.

Keď sú šišky zlatohnedé, vyberte ich z misy a položte ich na papierové utierky, aby sa zbavili prebytočného tuku. Vyváľajte ich v sirupe. Podávajte teplé s mletými pistáciami.