Šišky v pomarančovej poleve

Šišky v pomarančovej poleve

Desiata

  • 10

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 veľké vajcia, zľahka vyšľahané
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice zmäknutého masla
  • 2 polievkové lyžice strúhaného pomaranča
  • kôra
  • 2 šálky preosiatej univerzálnej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky pomarančovej šťavy
  • kryštálový cukor na vyváľanie

Príprava

Fritovaciu misu naplňte olejom po značku MAXIMA. Fritézu predhrejte na 180 °C alebo na teplotu, keď červená kontrolka teploty zhasne.

V stredne veľkej mise na miešanie vyšľahajte spolu vajcia, cukor, maslo a strúhanú pomarančovú kôru. Odstavte. Preosejte spolu múku, prášok do pečiva a soľ.

Prípadne pridajte k zmesi vyšľahaných vajec zmes múky spolu s pomarančovou šťavou. Nemiešajte priveľa.

Cesto dávkujte okrúhlou polievkovou lyžicou do horúceho oleja. Košík sa nachádza v dolnej polohe. Nesmažte naraz viac ako 6 alebo 8 šišiek. Prikryte pokrievkou. Smažte 2 až 2 a pol minúty, alebo kým nie sú dozlata opečené. Obráťte a smažte ďalšiu minútu.

Košík zdvihnite. Zložte pokrievku. Vyberte šišky. Osušte na papierových utierkach. Môžu sa uchovať teplé a chrumkavé, keď sa dajú na 30 minút do rúry zahriatej na 100 °C. Pred podávaním ich vyváľajte v cukre.