Škótske lievance

Škótske lievance

Pečenie

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 100 g múky s primiešaným práškom do pečiva
  • štipka soli
  • 25 g krupicového cukru
  • 1 vajce (stredne veľké)
  • cca 150 ml mlieka
  • stolový olej na smaženie

Príprava

Preosejte múku a soľ do veľkej misy. Vmiešajte práškový cukor. Urobte v strede jamku, pridajte vajíčka a nalejte polovicu mlieka. Vymiešajte na hladké cesto.

Vmiešajte zostávajúce mlieko, aby ste získali pomerne husté cestíčko.

V prípade potreby pridajte viac mlieka.

Zahrejte malé množstvo oleja na panvici Tefal s nepriľnavým povrchom. Lyžicou dávkujte cestíčko na panvicu cca 5 cm od seba. Keď sa začnú na povrchu objavovať bubliny a zmes si začne sadať, obráťte ju a opekajte druhú stranu do zlatista.

Lievance zo zostávajúceho cestíčka pripravujte rovnakým spôsobom. Podávajte buď horúce, alebo studené, potreté maslom a džemom. Cestíčko postačí na približne 10 – 12 lievancov.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac