Škoricové šišky

Škoricové šišky

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 375 g múky
  • 1 štipka soli
  • 75 g cukru
  • 1 vrecúško sušeného droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 3 rozšľahané vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 100 g rozpusteného masla, práškový cukor

Príprava

Spojte múku, soľ, cukor, droždie, škoricu a citrónovú kôru. Zmiešajte vajcia, mlieko a rozpustené maslo a vypracujte hladké cesto.

Nechajte cesto odpočinúť na chladnom mieste 2 hodiny. Vyváľajte cesto tak, aby malo hrúbku 7 mm. Vykrajujte kolieska s priemerom 7 cm. Vyprážajte cca 5 – 6 minút pri teplote 190 °C alebo kým nie sú správne vysmažené.

Osušte a posypte práškovým cukrom. Podávajte.