Škoricovo-medové kurča s repou a figovým Parfait

Škoricovo-medové kurča s repou a figovým Parfait

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 2 malé biele repy, nakrájané na tenké plátky
  • 2 polievkové lyžice čerstvej pažítky, nasekanej
  • 4 sušené figy, nakrájané na tenké plátky
  • 160 g vykostených kuracích pŕs
  • 3 polievkové lyžice tekutého medu, rozdelené
  • 2 polievkové lyžice oleja z vlašských orechov, rozdelené
  • 2 štipky mletej škorice
  • 2 štipky mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička čerstvého estragónu, nasekaného nadrobno
  • 4 plátky varenej šunky
  • 1 polievková lyžica nízkotučnej smotany alebo smotany na varenie
  • soľ a mleté čierne korenie
  • kuchynský špagát

Príprava

Repu marinujte v malom množstve oleja s pažítkou. Ochuťte. Nakrájanú repu vložte do parného košíka tak, že ju uložíte ako lupene kvetu, a nakrájané figy dáte do stredu. Zmiešajte 1 polievkovú lyžicu medu, 1 polievkovú lyžicu oleja z vlašských orechov, škoricu, korenie a estragón. Kuracie prsia vyklepte a potrite zmesou medu a oleja. Zrolujte ich a zabaľte do šunky. Previažte špagátom.

Parte 15 minút s predjedlom a dezertom.

Tesne pred podávaním potrite zeleninu lyžicou smotany. Kuracie mäso potrite lyžicou teplého medu a zostávajúcim olejom z vlašských orechov.