Šošovicová nátierka s citrónom a zázvorom

Šošovicová nátierka s citrónom a zázvorom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 240 g červenej šošovice
  • 10 g čerstvého zázvoru, olúpaného a jemne nastrúhaného
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • šťava z 1 citróna
  • 1 štipka mletej rasce
  • 70 g sušených paradajok v oleji, odkvapkaných a nakrájaných na kocky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • niekoľko vetvičiek koriandra, nasekaného
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Do žiaruvzdornej misy dajte šošovicu a zázvor a prikryte potravinárskou fóliou (vhodnou do mikrovlnnej rúry).

Parte 15 minút s hlavným jedlom a dezertom.

Po uvarení pomocou kuchynského robota šošovicu a zázvor rozmixujte s kuracím vývarom a citrónovou šťavou. Ochuťte. Pridajte rascu, olivový olej, nasekané lístky koriandra a na kocky nakrájané sušené paradajky. Ihneď podávajte v miskách na pečenie alebo šálkach.