Šošovicová polievka so zeleninou

Šošovicová polievka so zeleninou

Polievky

  • 7

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g koreňovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • 300 g šošovice
  • 1,2 l kuracieho vývaru
  • 3 pol. lyž. oleja
  • 2 pol. lyž. múky
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Cibuľu nakrájanú na štvrtinky a rozpolené strúčiky cesnaku dajte do nádoby robota s krájacím nožom. Pridajte olej, spracujte rýchlosťou 12 počas 10 sekúnd.

Vymeňte nôž za miešací nadstavec a spusťte program Pomalé varenie P1 na 5 minút pri teplote 130 °C.

Zeleninu nakrájajte na kúsky, pridajte do prístroja a restujte ďalšie 3 minúty.

Prepláchnite šošovicu. Orestovanú zeleninu zalejte vývarom, pridajte šošovicu a varte 25 minút pri teplote 100 °C. Dochuťte soľou a čiernym korením.

TIP: Na oleji môžete pripraviť svetlú zápražku z dvoch lyžíc hladkej múky a jednej lyžice oleja. Keď je šošovica mäkká, polievku zahustite.