Špargľa v omáčke z kyslej smotany

Špargľa v omáčke z kyslej smotany

Predjedlá

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 900 g čerstvej špargle
  • 3 PL (45 ml) smotany na šľahanie
  • 2 PL (30 ml) vody na zriedenie krému
  • 1 ČL (5 ml) jemne nasekanej pažítky
  • trochu vínneho octu
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Špargľu opláchnite a odrežte všetky tvrdé konce.

Rozrežte ju na rovnako dlhé kusy.

Na dno panvice dajte trojnožku.

Nalejte 750 ml vriacej vody a mierne osoľte.

Do košíka vložte očistenú špargľu.

Košík položte na trojnožku.

Použite 1. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku. Varte 12 minút.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Ihneď zložte pokrievku a sceďte.

V priebehu varenia si pripravte omáčku tak, že zmiešate spolu všetky prísady. Podávajte.