Špenát karí s cícerom a cuketou

Špenát karí s cícerom a cuketou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná)
  • 1,5 červenej papriky (nakrájanej na kocky)
  • 6 sušených marhúľ nakrájaných na plátky
  • 2 polievkové lyžice sultánok
  • 2 polievkové lyžice píniových orieškov
  • 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice najemno nastrúhaného koreňa zázvoru
  • 2 polievkové lyžice rasce
  • 1,5 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • 1,5 čajovej lyžičky mletého kardamómu
  • štipka kajenského korenia
  • 300 g sušeného cícera (namočeného 1 hodinu vo vriacej vode)
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 na jemné plátky nakrájaná cuketa
  • 2 paradajky (zbavené semienok a nakrájané)
  • 4 hrste špenátu

Príprava

Namočte fazuľu do vriacej vody na jednu hodinu pred varením (ak nepripravujete tento pokrm v tlakovom hrnci, fazuľa musí byť namočená cez noc).

Dôkladne opláchnite a sceďte strukoviny namočené v sladkej vode.

Rozpusťte maslo v hrnci.

Pridajte všetky prísady okrem cukety, paradajok a špenátu.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Znížte teplotu a varte 11 minút.

Odstavte hrniec zo zdroja tepla a bez otáčania voliča tlaku nechajte pri izbovej teplote, kým kontrolka poistky nezhasne.

Zložte pokrievku a vmiešajte zvyšnú zeleninu.

Varte 3 minúty bez pokrievky.

Dochuťte podľa potreby.

V prípade potreby môžete omáčku zahustiť kukuričnou múkou. Vmiešajte 1 polievkovú lyžicu kukuričnej múky do studeného vývaru, aby sa vytvorila pasta.

Pridávajte po troche do omáčky, až kým sa nedosiahne potrebná hustota.

Podávajte s prírodným jogurtom a chlebom Naan.