Špenátový šalát

Špenátový šalát

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 12 plátkov slaniny
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 3 polievkové lyžice repkového oleja
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky suchej horčice
  • cca 0,5 kg špenátu, nakrájaného alebo roztrhaného na kúsky
  • 1/2 šálky červenej cibule, natenko nakrájanej, plátky rozrezané na polovicu
  • 12 zrelých veľmi malých

Príprava

Aj keď v tomto recepte používame skutočnú slaninu, ide len o veľmi malé množstvo tuku.

Slaninu smažte vo vysokej panvici pri stredne vysokej teplote, tuk často vylievajte. Odložte bokom 2 polievkové lyžice tuku.

Hotovú slaninu zbavte prebytočného tuku pomocou papierových utierok a rukou odstráňte všetok tuk. Zostávajúce mäso z chudej slaniny rozdeľte alebo rozrežte na 2,5 cm kúsky, pričom sa všetok viditeľný tuk odstránil (ak je slanina už uvarená, viditeľný tuk odstrihnite).

Do malej misky dajte ocot, olej, cukor, horčicu, dajte bokom 2 polievkové lyžice tuku zo slaniny, a dobre premiešajte.

Špenát dajte do šalátovej misy, pridajte slaninu a plátky cibule, zalejte dressingom a premiešajte. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Ozdobte olivami.

Ako obmenu môžete pridať 200 ml scedených mandarínok z konzervy, 1/2 šálky syra feta, hrsť slnečnicových semienok alebo kúsky natvrdo varených vajec s krutónmi.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac