Andalúzske gaspacho

Andalúzske gaspacho

Polievky

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 500 g rajčín
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 80 g uhorky
  • 100 g červených paprík
  • 200 g zelených paprík
  • 70 g striedky chleba
  • 2 pol. lyž. sherry octu
  • 150 ml olivového oleja
  • 10 lístkov bazalky
  • soľ

Príprava

Cibuľu, cesnak a uhorku ošúpte a nakrájajte nahrubo. Papriky zbavené semienok a rajčiny nakrájajte na kúsky.

Zeleninu, striedku celozrnného chleba, olej, sherry ocot a bazalku vložte do nádoby robota s krájacím nožom a prilejte 600 ml studenej vody. Spracujte 3 minúty rýchlosťou 12.

Dochuťte soľou a čiernym korením a spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12. Podávajte vychladené.

TIP: Pokiaľ chcete, aby bolo gaspacho sladšie, marinujte zeleninu cez noc v chladničke v náleve z oleja, sherry octu a štipky soli. Nasledujúci deň pridajte zostávajúce ingrediencie a vymixujte.