Bábovka

Bábovka

Dezert

  • 6

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g hrozienok
  • 50 ml kirsche alebo rumu
  • 100 ml polotučného mlieka
  • 1 čerstvé droždie
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 60 g cukru
  • 60 g masla
  • 12 lúpaných mandlí
  • práškový cukor

Príprava

Hrozienka namočte deň vopred do Kirsche alebo rumu zmiešaného s 200 ml horúcej vody.

Nasledujúci deň dajte mlieko a droždie do nádoby robota s hnetacím nožom a ohrejte 3 minúty rýchlosťou 5 pri teplote 35 °C. Do nádoby robota pridajte vajce, múku, soľ, cukor a mäkké maslo nakrájané na kocky a spusťte program Cesto P2.

Formu na bábovku potrite maslom a na dno dajte mandle. Do zmesi zapracujte stierkou naložené hrozienka. Dajte do formy, prikryte utierkou a nechajte 2 hodiny odpočívať.

Rúru predhrejte na 170 °C. Pečte 25 – 30 minút. Nechajte vychladnúť, vyklopte a pred podávaním posypte práškovým cukrom.