Baklažán s mätou a syrom feta

Baklažán s mätou a syrom feta

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 stredne veľké baklažány
  • 200 g syra feta
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 čerstvé paradajky, ošúpané, zbavené semien a nakrájané alebo 20 cl paradajkovej šťavy
  • 1 PL mletej rasce
  • čerstvá mäta
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Baklažán nakrájajte na kocky. Nastavte termostat na 130 °C v režime Restovanie. Za stáleho miešania opražte cibuľu. Prisypte baklažán, soľ, korenie a rascu.

Pridajte paradajkovú šťavu alebo nakrájané paradajky. Varte prikryté pokrievkou 40 minút za občasného miešania.

V priebehu varenia môžete občas podlievať vodou alebo paradajkovou šťavou. 2 minúty pred koncom varenia pridajte mätu, cesnak a fetu. Podávajte teplé.