Baklažán s neapolskou omáčkou

Baklažán s neapolskou omáčkou

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 veľký baklažán
  • 100 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 rozšľahané vajce
  • 150 ml mlieka
  • 397 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 bobkového listu
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 150 ml červeného vína
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Nakrájajte baklažán na pol palca hrubé plátky. Osoľte, prikryte a nechajte 30 minút.

Medzitým si pripravte omáčku. V horúcom oleji na panvici osmažte domäkka cibuľu a cesnak. Pridajte všetky zostávajúce prísady a priveďte k varu. Varte pri miernej teplote 10 minút.

Bobkový list vyberte. V prípade potreby môžete zahustiť kukuričnou múkou.

Preosejte múku a soľ do misky. Pridajte vajce a postupne vmiešajte do mlieka, aby vzniklo hladké cesto. Baklažán opláchnite a dôkladne osušte na pijavom papieri.

Ponorte baklažán do cestíčka a prebytočné cesto nechajte odkvapkať.

Smažte v dávkach 3 – 4 minúty v koši už spustenom do horúceho oleja pri teplote 190 °C do zlatista a chrumkava. Podávajte s omáčkou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac