Baklažánová omáčka

Baklažánová omáčka

Omáčky

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 900 g baklažánu
  • 1,2 litra vriacej vody (alebo dostatočné množstvo na zaliatie baklažánu)
  • 25 g masla
  • 2 cibule
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 1 štipľavá paprika (nakrájaná na drobné kocky)
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Baklažán očistite a nakrájajte.

Do otvoreného hrnca nalejte vriacu vodu a osoľte ju.

Pridajte baklažán.

Použite 1. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku.

Varte 10 minút a nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Medzitým nakrájajte cibuľu a zľahka ju spolu s cesnakom a štipľavou paprikou osmažte na masle v panvici.

Podlejte malým množstvom vody, aby sa prísady nepripálili. Stiahnite zo zdroja tepla a hrniec prikryte, aby zostal teplý. Uvarený baklažán sceďte a pridajte ho do hrnca.

Pri nízkej teplote miešajte drevenou vareškou, až kým sa baklažán nezredukuje na pyré. Ochuťte.