Biryani

Biryani

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1,3 kg jahňaciny
  • 500 g napoly uvarenej ryže so šafranom
  • 1 rozštvrtená cibuľa
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 bobkový list
  • 1 celá škorica
  • ½ PL mletého kardamómu
  • 10 g nasekaného zázvoru
  • 1 PL kurkumy
  • 1 PL mletého koriandra
  • 2 PL mletej rasce
  • 3 PL čerstvého nasekaného koriandra
  • 2 PL masla Ghee
  • 1,5 l vody
  • šafranová voda
  • smažená cibuľka
  • klinčeky
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Nastavte termostat na 160 °C v režime Smaženie. Rozohrejte ghee. Opražte mäso, cibuľu, bobkový list, kardamóm, klinčeky, soľ a korenie. Keď je mäso opečené, pridajte zvyšné korenie a orestujte.

Pridajte jogurt a povarte 2 až 3 minúty. Prilejte 1 l vody. Nastavte termostat na 100 °C v režime Ryža/rizoto. Varte 1 hodinu s prikrytou pokrievkou. V priebehu varenia prilejte 50 cl vody.

Keď je mäso uvarené, pridajte 500 g napoly uvarenej ryže so šafranom. Povarte ešte 5 minút. Podávajte horúce na banánovom liste.