Boršč

Boršč

Polievky

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 250 g surovej červenej repy
  • 200 g bielej kapusty
  • 50 g cibule
  • 120 g mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 300 g nakrájaných rajčín v konzerve
  • 3 bobkové listy
  • čierne korenie
  • soľ
  • kyslá smotana
  • 5 byliek kôpru

Príprava

Hovädzie a ošúpanú zeleninu nakrájajte na kúsky. Cibuľu vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12.

Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec. Pridajte mrkvu, kapustu, cesnak a olej. Spusťte program Pomalé varenie P1 na 10 minút pri teplote 130 °C.

Po ukončení programu pridajte hovädzie mäso, vývar, červenú repu, rajčiny, bobkový list, soľ a čierne korenie. Spusťte program Pomalé varenie P2 na 90 minút pri teplote 95 °C.

Pred podávaním pridajte kyslú smotanu a kôpor, zamiešajte.

TIP: Pred podávaním môžete pridať surové papriky. Táto polievka sa dobre skladuje, môžete ju zamraziť a je vynikajúca aj po ohriatí.