Bourguiburger

Bourguiburger

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho mäsa
  • 150 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 kytička byliniek a korenín
  • 300 g mrazených nakrájaných húb
  • 50 g slaniny
  • 1 dezertná lyžička múky
  • 25 cl červeného vína
  • 2 dezertné lyžičky slnečnicového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru
  • žemle

Príprava

Hovädzie filety nakrájajte na kocky 3 až 4 cm dlhé.

Mrkvu olúpte a nakrájajte ju nadrobno. Cibuľu olúpte a nakrájajte ju nadrobno.

Mäso opražte v horúcom oleji. Odstavte (kocky by mali byť ešte nedopečené).

Deglazujte pomocou červeného vína a vypečenú šťavu zozbierajte.

Pridajte slaninu a zeleninu. Pridajte múku a miešajte, aby sa prísady obalili.

Pridajte kytičku byliniek a korenín a štipku cukru a dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Premiešajte.

Tlakový hrniec zatvorte a nechajte variť 10 minút, kým ventil nezačne pískať.

Po uvarení vložte mäso späť do omáčky. Nechajte ho 1 až 2 minúty ohrievať.

Žemle zohrejte v rúre.

Do žemlí vložte mäso.