Bravčová panenka s drveným korením a omáčkou Madeira

Bravčová panenka s drveným korením a omáčkou Madeira

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 600 g bravčového filé
  • 7 kusov rozdrveného celého korenia
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml (3 polievkové lyžice) Madeiry
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • soľ

Príprava

Rozrežte panenku na 10 kusov. Posypte drveným korením a soľou. Varte v parnej nádobe 15 minút.

Medzitým si pripravte omáčku. Dajte všetky prísady na omáčku na panvicu a dobre premiešajte. Päť minút pred koncom varenia omáčku mierne zahrejte.

Rozložte bravčové filety na zohriatu servírovaciu misu a polejte omáčkou.