Bravčové medailóniky karí s jablkami a zelerom

Bravčové medailóniky karí s jablkami a zelerom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 400 g bravčového karé, nakrájaného na 9 medailónikov
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • 1 čajová lyžička pasty alebo korenia karí, rozdelená
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2 štipky šafranu (prášok alebo vlákna)
  • 2 zelerové stopky, nakrájané na tenké pásiky
  • 2 sladké jablká, ošúpané a nakrájané na pásiky
  • šťava z 1 citróna
  • 1 čajová lyžička nasekanej pažítky

Príprava

Bravčové narýchlo marinujte s cibuľou, cesnakom, olivovým olejom a polovicou čajovej lyžičky karí. Medailóniky dajte na varnú podložku spolu s cibuľou, ale bez marinády.

Parte 15 minút s predjedlom a dezertom. V hrnci pomaly pri nízkej teplote zredukujte kokosové mlieko zmiešané so zvyšným korením karí a šafranom. Po 10 minútach varenia parný hrniec otvorte a pridajte zredukované kokosové mlieko. Zatvorte, stlačte tlačidlo spustenia funkcie Vitamin+ a povarte ešte 5 minút. Zeler s jablkami ochuťte citrónovou šťavou a pridajte pažítku.

Bravčové dajte na nahriate taniere, polejte omáčkou karí a navrch dajte malé kôpky jabĺk so zelerom.