Bravčové s hrozienkami

Bravčové s hrozienkami

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g zelenej fazuľky
  • 600 g na kocky nakrájaného bravčového mäsa (sviečkovice)
  • 50 g hrozienok
  • 1 PL rasce
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL kukuričnej múky rozmiešanej v 150 ml smotany
  • olej, soľ a korenie

Príprava

Tlakový hrniec naplňte vodou. Hrášok Mangetout dajte do košíka, košík vložte do tlakového hrnca, prikryte pokrievkou a varte 2 minúty.

Otvorte, skontrolujte, či je hrášok správne uvarený, potom hrniec vyprázdnite a osušte.

V tlakovom hrnci zohrejte 4 PL olivového oleja a bravčové mäso smažte 2 minúty. Pridajte rascu a hrozienka. Zalejte vývarom, parný hrniec zatvorte a varte 7 minút.

Tlakový hrniec otvorte, vmiešajte zmes kukuričnej múky a smotany. Priveďte do varu za stáleho miešania, kým nezhustne. Potom pridajte zelenú fazuľku a povarte 2 minúty. Podávajte.