Brioška

Brioška

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 3 pol. lyž. polotučného mlieka
  • 1 balenie instantného droždia (10 – 12 g)
  • 2 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g cukru
  • 1 č. lyž. soli
  • 80 g mäkkého masla
  • 100 g ružových praliniek, jahôd alebo kandizovaného ovocia

Príprava

Droždie rozpusťte v mlieku. Zmes nalejte do misy s hnetacím nožom. Pridajte vajcia, múku, cukor, soľ a maslo. Spusťte program Cesto P2, zátku nechajte vo veku. 2. Po ukončení programu preložte cesto do inej misy a prikryte potravinovou fóliou. Nechajte 2 hodiny v chladničke.

Plech vyložte papierom na pečenie. Cesto vyberte a vpracujte pralinky alebo ovocie. Vytvarujte guľatý bochník a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť ďalšie 2 hodiny pri izbovej teplote mimo prievanu.

Predhrejte rúru na 160 °C. Keď je rúra horúca, pečte 30 minút.

TIP: Pred pečením potrite žĺtkom.