Broskyňový Cassis

Broskyňový Cassis

Dezert

  • 6

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 6 veľkých pevných broskýň
  • šťava z polovice citróna
  • 150 ml kvalitného červeného vína
  • 80 g cukru
  • 250 ml Crème de Cassis (likér z čiernych ríbezlí).

Príprava

Stiahnite z broskýň šupku a potrite citrónovou šťavou. Broskyne dajte na rošt misky vybavenej pripínacou rukoväťou a parte 15 minút.

Vložte do servírovacej misy. V priebehu prípravy broskýň v pare priveďte do varu na panvici víno s cukrom a povarte 3 minúty. Pridajte likér Crème de Cassis. Prelejte broskyne.

Nechajte vychladnúť, potom vložte do chladničky a podávajte chladené.