Bublanina s bielou čokoládou a lesným ovocím

Bublanina s bielou čokoládou a lesným ovocím

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 200 g jemne soleného masla
  • 300 g bielej čokolády
  • 200 g múky
  • 200 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 č. lyž. prášku do pečiva
  • 150 g lesného ovocia
  • 150 g vlašských orechov

Príprava

Rúru predhrejte na 180°C. Maslo a čokoládu nalámanú na kúsky vložte do misy s miešacím nadstavcom. Zahrejte 7 minút rýchlosťou 3 pri teplote 45 °C. Pokiaľ nie je čokoláda dôkladne rozpustená, pokračujte ďalšie 2 minúty.

Miešací nadstavec vymeňte za hnetací nôž. Pridajte múku, cukor a vajcia a zapnite program Cesto P3. 3. Hlboký plech vyložte papierom na pečenie. Po ukončení programu pridajte ovocie a vlašské orechy. Spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 6.

Zmes nalejte do formy a pečte približne 45 minút. Pokiaľ cesto ku koncu pečenia príliš hnedne, prikryte ho alobalom. Nechajte vychladnúť, potom vyklopte.

TIP: Ovocie môžete položiť navrch zmesi.