Burgundské slimáky s trebuľkou a dusenými cuketami

Burgundské slimáky s trebuľkou a dusenými cuketami

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 40 slimákov (10 na porciu)
  • 40 g sušených húb
  • 3 stredne veľké cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice ActiFry kyslej alebo šľahačkovej smotany
  • 3 lyžice ActiFry mlieka
  • 5 vetvičiek čerstvej trebuľky
  • soľ, korenie

Príprava

Huby vopred namočte do teplej vody, aby zvlhli. Opláchnite a nastrúhajte cuketu. Opláchnite a nakrájajte trebuľku. Ošúpte a nakrájajte nadrobno cesnak.

Nastrúhanú cuketu dajte do fritézy ActiFry, osoľte a okoreňte a varte 10 minút.

Cuketu vyberte, dajte bokom a uchovávajte ju teplú na vrchnej časti fritézy.

Zmiešajte smotanu a mlieko a zmes nalejte do fritézy ActiFry spolu s cesnakom a slimákmi. Osoľte a okoreňte a varte 5 minút. Pridajte osušené huby a varte ďalších 5 minút. Pridajte trebuľku a povarte poslednú minútu.

Na každý tanier vytvarujte malú kôpku dusenej cukety. V strede urobte jamku a naplňte ju slimákom a hubovou zmesou. Ozdobte vetvičkou trebuľky.