Cannelloni

Cannelloni

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 12 rúrok cestovín cannelloni
  • 50 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • 250 g mrazeného špenátu (listov)
  • 400 g ricotty
  • 1 vajce
  • 125 g strúhaného parmezánu
  • 250 ml kyslej smotany
  • olej
  • soľ

Príprava

Rúru predhrejte na 200 °C. Cannelloni sparte na chvíľu v hrnci. Cibuľu a cesnak ošúpte, nakrájajte nahrubo a vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11.

Pridajte olej a špenát a spusťte program Pomalé varenie P1 na 5 minút pri teplote 130 °C.

Po ukončení programu pridajte ricottu, vyšľahané vajce, soľ a polovicu množstva parmezánu a spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 9. Zmes nahrňte stierkou do stredu misy a mixujte ďalších 30 sekúnd.

Cannelloni naplňte zmesou a vložte do misy na pečenie. Pokryte kyslou smotanou a posypte zostávajúcim parmezánom. Pečte 35 minút v rúre. Podávajte horúce.

TIP: Náplň môžete nahradiť omáčkou bolognese.