Celozrnný chlieb

Celozrnný chlieb

Kompletné jedlo

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 10 g instantného droždia
  • 300 g hladkej chlebovej múky
  • 100 g žitnej múky
  • 50 g celozrnnej múky
  • 50 g semienok
  • 5 g soli

Príprava

Droždie vložte do nádoby robota s hnetacím nožom a prilejte 300 ml teplej vody. Spusťte program Cesto P1. Po 30 sekundách dajte dole veko a pridajte múku, semená a soľ. Program nechajte dôjsť do fázy kysnutia.

Po 40 minútach cesto pomocou stierky vyberte a 5 minút ručne hneťte. Vytvorte bochník a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte 1,5 hodiny kysnúť.

Rúru predhrejte na 200 °C.

Do spodnej časti rúry dajte nádobu s vodou (tým vznikne pekná kôrka). Pečte 25 minút. Teplotu znížte na 180 °C a pečte ďalších 15 – 20 minút.