Chili con carne

Chili con carne

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho mäsa
  • 250 g varených červených fazúľ
  • 3 paradajky
  • 3 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky
  • 1 paprička čili
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • koriander
  • rasca
  • soľ

Príprava

Mäso nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájajte. Paradajky olúpte, zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Papriku a čili papričku nakrájajte na plátky. Nastavte termostat na 100 °C v režime Pomalá príprava.

Do nádoby nalejte olej. Opečte mäso, pridajte cibuľu, cesnak, papriku, čili, paradajky a korenie. Podlejte vývarom. Dôkladne premiešajte. Keď sa začne variť, nastavte termostat na 80 °C v režime Udržiavanie teploty.

Varte prikryté pokrievkou jednu hodinu. 10 minút pred koncom varenia pridajte červenú fazuľu. Podávajte.