Chrumkavé čínske rožky z palacinkového cesta

Chrumkavé čínske rožky z palacinkového cesta

Desiata

  • 6

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 6 palaciniek (vypražených iba na jednej strane)
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná)
  • 100 g húb nakrájaných na tenké plátky
  • 25 g masla
  • 1 nahrubo nastrúhaná mrkva
  • 50 g fazuľových klíčkov
  • 1 PL sójovej omáčky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 rozšľahané vajce

Príprava

Na panvici zahrejte maslo a osmažte cibuľu a huby.

Pridajte mrkvu a fazuľové klíčky, smažte 1 minútu.

Pridajte sójovú omáčku a ochuťte.

Potrite smaženú stranu palacinky rozšľahaným vajcom. Do stredu každej palacinky dajte plnku, ponechajte 4 cm nekryté na oboch koncoch.

Zahnite na stranách 2 cm od stredu. Potrite ešte rozšľahaným vajcom a zrolujte od nezahnutého okraja.

Nechajte chladiť 1 hodinu.

Dajte niekoľko palacinkových rožkov do košíka a smažte 3 – 5 minút pri teplote 190 °C do chrumkava a zlatista.

Vysmažte zostávajúce rožky a podávajte teplé alebo horúce.