Chrumkavé knedle z mušlí s pistáciami a parmezánom

Chrumkavé knedle z mušlí s pistáciami a parmezánom

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 8 mušlí
  • 80 g celého parmezánu
  • 40 g nesolených pistácií
  • 5 cl pistáciového oleja
  • 3 pláty tenkého cesta (1 plát na 3 knedle)
  • 20 g masla
  • 2 cl rastlinného oleja
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Pistácie posekajte nahrubo. Syr nakrájajte na tenké prúžky. Mušle marinujte v malom množstve pistáciového oleja, osoľte a okoreňte. Maslo rozpusťte a zmiešajte ho s olejom.

Navlhčite pláty tenkého cesta touto zmesou.

Z plátov tenkého cesta narežte 3 rovnako veľké kruhy. Do stredu každého kusa cesta položte malú pistáciu.

Navrch dajte jednu mušľu. Ozdobte hoblinkami parmezánu. Prelepte tak, aby sa okolo mušle vytvorila knedľa. Vyprážajte, pričom začnite tou stranou, na ktorej je syr. Vyprážajte na oboch stranách, kým knedle nemajú zlatistú farbu.

Podávajte s rukolou alebo šalátom Mesclun.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac